Vinogradi Volarević

naša vina

Ponosno vam predstavljamo naša vina u koje smo utkali sva naša znanja, mnogo truda, iskustvo i mnogo, mnogo ljubavi.

Nježna strana robusnog Plavca, vrlo nježne rose boje s izraženim voćnim aromama. Na ustima dosta svježe sa izrazitom aromom jagode.

VINOGRAD: nalazi se na Komarni, najmlađem vinogorju u Hrvatskoj, nadmorske visine 72-132m. Sastav tla je 50 % vapnenac koji doprinosi bogatoj mineralnosti i hranjivim tvarima. Dijelovi vinograda imaju i do 40% nagiba, a vinograd se nalazi u neposrednoj blizini mora. Ovo idelano mjesto omogućava vinovoj lozi da prima optimalnu sunčevu svijetlost i toplinu zbog nagiba i kamenitog tla koje sadržava toplinu, a zbog blizine mora i vjetra izbjegnute su posljedice smrzavanja. Zbog svih ovih parametara grožđe lako nakuplja šećer i antocijane. Međutim hladne noćne temperature tokom cijele godine omogućavaju grožđu da zadrži veću količinu kiseline. Nemogućnost razvoja bolesti i štetnika omogućena je organska proizvodnja grožđa te se za zaštitu koriste minimalne količine bakra i sumpora te za prehranu samo organsko certificirano gnojivo. Većina vinogradarskih poslova obavlja se ručno.

TEHNOLOGIJA: grožđe se bere ručno tijekom noći kako bi se očuvale kiseline i sortne arome. Plavac mali ima visoku koncentraciju boje u kožici te zbog toga imamo izazov napraviti što svjetliju boju rosea. Grožđe se najprije spušta temperatura na 4°C zatim ide na nježno presanje da ne bih došlo do veće ekstrakcije boje, zbog čega imamo vrlo niske radmane ali visoku kvalitetu soka od Plavca malog. Fermentacija se odvija na niskim temperaturama radi očuvanja svježine i voćnih mirisa.

Nutritivna deklaracija
Energija 321 kJ /77 kCal
Masti 0 g, od toga zasićene masne kiseline 0 g
Ugljikohidrati 0 g, od kojih šećeri 0 g
Bjelančevine 0 g
Sol 0 g
Odgovorna potrošnja

Plavac mali

Vino Plavac mali je sjajne crvene rubin boje sa svježim notama trešnje, višnje, bobičastog voća te aromama drva poput vanilije i duhana. U ustim ćete primjetiti snažne tanine i nježnu kiselinu s vrlo elegantnim tijelom

Vinograd: nalazi se na Komarni, najmlađem vinogorju u Hrvatskoj, nadmorske visine 72-132m. Sastav tla je 50 % vapnenac koji doprinosi bogatoj mineralnosti i hranjivim tvarima. Dijelovi vinograda imaju i do 40% nagiba, a vinograd se nalazi u neposrednoj blizini mora. Ovo idelano mjesto omogućava vinovoj lozi da prima optimalnu sunčevu svijetlost i toplinu zbog nagiba i kamenitog tla koje sadržava toplinu, a zbog blizine mora i vjetra izbjegnute su posljedice smrzavanja. Zbog svih ovih parametara grožđe lako nakuplja šećer i antocijane. Međutim hladne noćne temperature tokom cijele godine omogućavaju grožđu da zadrži veću količinu kiseline. Nemogućnost razvoja bolesti i štetnika omogućena je organska proizvodnja grožđa te se za zaštitu koriste minimalne količine bakra i sumpora te za prehranu samo organsko certificirano gnojivo. Većina vinogradarskih poslova obavlja se ručno.

TEHNOLOGIJA: grožđe se bere ručno tijekom noći radi očuvanja svježine i sortne arome nakon čega ide na sortiranje na selekcijske trake. Nakon muljanja se macerira 15-50 dana, ovisno o godini i stupnju ekstrakcije. Vino zatim dozrijeva u novim i više puta korištenim Hrvatskim, Francuskim i Američkim bačvama. Vino dozrijeva 18-24 mjeseca u bačvama. Nakon dozrijevanja vino se prebacuje na stabilizaciju u inox tankove te nakon punjenja vino odležava u bocama minimalno godinu dana prije stavljanja na tržište

Plavac mali Gold Edition

Vino Plavac mali Gold Edition je duboke rubinske boje. U vinu prevladavaju arome zrelog voća poput kupina, malina, može se osjetiti čokolada te crveni i crni papar. Vrlo složeno tijelo s mekim taninima i lijepom kiselinom što daje uravnoteženo i posebno vino.

Vinograd: nalazi se na Komarni, najmlađem vinogorju u Hrvatskoj, nadmorske visine 72-132m. Sastav tla je 50 % vapnenac koji doprinosi bogatoj mineralnosti i hranjivim tvarima. Dijelovi vinograda imaju i do 40% nagiba, a vinograd se nalazi u neposrednoj blizini mora. Ovo idelano mjesto omogućava vinovoj lozi da prima optimalnu sunčevu svijetlost i toplinu zbog nagiba i kamenitog tla koje sadržava toplinu, a zbog blizine mora i vjetra izbjegnute su posljedice smrzavanja. Zbog svih ovih parametara grožđe lako nakuplja šećer i antocijane. Međutim hladne noćne temperature tokom cijele godine omogućavaju grožđu da zadrži veću količinu kiseline. Nemogućnost razvoja bolesti i štetnika omogućena je organska proizvodnja grožđa te se za zaštitu koriste minimalne količine bakra i sumpora te za prehranu samo organsko certificirano gnojivo. Većina vinogradarskih poslova obavlja se ručno.

TEHNOLOGIJA: ovo vino se dobiva samo u iznimnim godinama. Ručno branje grožđa tijekom noći radi očuvanja svježine i sortnih aroma. Grožđe se zatim ručno sortira te ide na nježno muljanja te se prebaciva u tankove na maceraciju koja traje 15- 30 dana ovisno o godini i stupnju ekstrakcije. Vino ide zatim na dozrijevanje u jednom koroštene Hrvatske, Francuske i Američke bačve kako bi se što bolje očuvala sortna aroma. Vino dozrijeva 18-24 mjeseca u bačvama. Nakon dozrijevanja vino ide u velike drvene tankove na stabilizacijul te nakon punjenja odležava minimlano godinu dana u boci prije puštanja u promet.

Plavac mali Platinum Edition

Vino Plavac mali Platinum Edition je duboke rubinske boje. U vinu prevladavaju arome zrelog voća poput kupina, malina, može se osjetiti čokolada te crveni i crni papar. Vrlo složeno tijelo s mekim taninima i lijepom kiselinom što daje uravnoteženo i posebno vino.

Vinograd: nalazi se na Komarni, najmlađem vinogorju u Hrvatskoj, nadmorske visine 72-132m. Sastav tla je 50 % vapnenac koji doprinosi bogatoj mineralnosti i hranjivim tvarima. Dijelovi vinograda imaju i do 40% nagiba, a vinograd se nalazi u neposrednoj blizini mora. Ovo idelano mjesto omogućava vinovoj lozi da prima optimalnu sunčevu svijetlost i toplinu zbog nagiba i kamenitog tla koje sadržava toplinu, a zbog blizine mora i vjetra izbjegnute su posljedice smrzavanja. Zbog svih ovih parametara grožđe lako nakuplja šećer i antocijane. Međutim hladne noćne temperature tokom cijele godine omogućavaju grožđu da zadrži veću količinu kiseline. Nemogućnost razvoja bolesti i štetnika omogućena je organska proizvodnja grožđa te se za zaštitu koriste minimalne količine bakra i sumpora te za prehranu samo organsko certificirano gnojivo. Većina vinogradarskih poslova obavlja se ručno.

TEHNOLOGIJA: ovo vino se dobiva samo u iznimnim godinama. Ručno branje grožđa tijekom noći radi očuvanja svježine i sortnih aroma. Grožđe se zatim ručno sortira te ide na nježno muljanja te se prebaciva u tankove na maceraciju koja traje 15- 30 dana ovisno o godini i stupnju ekstrakcije. Vino ide zatim na dozrijevanje u jednom koroštene Hrvatske, Francuske i Američke bačve kako bi se što bolje očuvala sortna aroma. Vino dozrijeva 18-24 mjeseca u bačvama. Nakon dozrijevanja vino ide u velike drvene tankove na stabilizacijul te nakon punjenja odležava minimlano godinu dana u boci prije puštanja u promet.

Pošip

Ovo vino ima vrlo izražene arome grejpa i breskve s dozom badema na aftertastu. U ustima se može osjetiti bogato tijelo, svježa kiselina i dobro uravnotežena struktura vina.

Vinograd: grožđe se proizvodi na otoku Korčuli gdje Pošip kao sorta daje iznimne rezultate. Tlo je duboko, crveno te oskudno s mineralima što vinu daje dobru strukturu.

TEHNOLOGIJA: grožđe se ručno bere tijekom noći te se odmah transportira u hladnjači. Nakon laganog muljanja grožđe se acerira 6-12 sati kako bi se postigla što bolja ekstrakcija, zatim se lagano preša i fermentira na autohtonim(PRIRODNIM) kvascima. Nakon fermetnacije vino se miješa na talogu minimalno 3 mjeseca kako bi se postigla još veća punoća vina.

Quattro Chardonay

85% Chardonnay, 15% Rkaciteli, Smederevka, Ugni blanc

Quattro chardonay je vino lijepe slamnato žute boje s zrelim voćnim aromama. Vino je svježe, srednje tijela s puno mineralnosti što je odraz našeg specifičnog vinogradarskog položaja.

Vinograd: grožđe za ovo vino uzgaja se na pldonom tlu Doline Neretve gdje je vinova loza prilagođena i sposobna dati plod s dobrom ravnotežom zrelosti i kiselosti.

TEHNOLOGIJA: grožđe se ručno bere tijekom noći rado očuvanja svježine, kiselosti i sortnih aroma. Grožđe se zatim ručno sortira prije nježnog muljanja i nježnog presanja. Fermentacija se odvija na niskim temperaturama kako bi dobili više voćnih aroma. Vino se zatim vrti na talogu 3 mjeseca kako bi se dobilo više punoće(tijela vina).

Pjenušac Malvasija Dubrovačka

Ovaj pjenušac ima vrlo izražene voćne arome citrusa, breskve i marelice u kombinaciji sa svježom kiselinom daje ovom pjenušcu lakoću pijenja.

Vinograd: grožđe dolazi iz vinograda koji su smješteni u srce Delte Neretve sa tla bogato hranivima i vodom, što nam daje vina sa svježim kiselinama i voćnim aromama.

TEHNOLOGIJA: grožđe se ručno bere te probire na selekcijskim stolovima prije muljanja. Nakon muljanja grožđe se nježno presa te mošt ide na kontroliranu fermentaciju. Poslije primarne fermentacije slijedi sekundarna fermentacija u tankovima (Charmat method). Nakon sekundarne fermentacije dobivamo bistro vino svijetlo žute boje s voćnim aromama i finim perlanjem (pelrage).