Plavac mali Volarević

Plavac mali Volarević

80,00 kn

VINOGRAD: nalazi se na Komarni, najmlađem vinogorju u Hrvatskoj, nadmorske visine 72-132m. Sastav tla je 50 % vapnenac koji doprinosi bogatoj mineralnosti i hranjivim tvarima. Dijelovi vinograda imaju i do 40% nagiba, a vinograd se nalazi u neposrednoj blizini mora. Ovo idelano mjesto omogućava vinovoj lozi da prima optimalnu sunčevu svijetlost i toplinu zbog nagiba i kamenitog tla koje sadržava toplinu, a zbog blizine mora i vjetra izbjegnute su posljedice smrzavanja. Zbog svih ovih parametara grožđe lako nakuplja šećer i antocijane. Međutim hladne noćne temperature tokom cijele godine omogućavaju grožđu da zadrži veću količinu kiseline. Nemogućnost razvoja bolesti i štetnika omogućena je organska proizvodnja grožđa te se za zaštitu koriste minimalne količine bakra i sumpora te za prehranu samo organsko certificirano gnojivo. Većina vinogradarskih poslova obavlja se ručno.
TEHNOLOGIJA: grožđe se bere ručno tijekom noći radi očuvanja svježine i sortne arome nakon čega ide na sortiranje na selekcijske trake. Nakon muljanja se macerira 15-50 dana, ovisno o godini i stupnju ekstrakcije. Vino zatim dozrijeva u novim i više puta korištenim Hrvatskim, Francuskim i Američkim bačvama. Vino dozrijeva 18-24 mjeseca u bačvama. Nakon dozrijevanja vino se prebaciva na stabilizaciju u inox tankove te nakon punjenja vino odležava u bocama minimalno godinu prije puštanja u promet.
OPIS VINA: vino je sjajne crvene rubin boje sa svježim notama trešnje, višnje,bobičastog voća te aromama drva poput vanilije i duhana. U ustim ćete primjetiti snažne tanine i nježnu kiselinu s vrlo elegantnim tijelom.


Kategorija


Share
Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Plavac mali Volarević”

Vinogradi Volarević

Volarević Vineyards are the fruit of a father and four sons’ hard work in the very heart of Komarna region at the sunny South of the Dalmatian coast. The result is the tempting wine tasting room, phenomenal wines and premium quality.

Kontakt

Put Narone 124, 20350 Metković

Broj telefona: +385 20 690 631
Telefax: +385 20 690 633

Elektronička pošta: info@vinogradi-volarevic.hr

 

 

Privacy Preference Center