Plavac mali Volarević

80,00kn (10,62 €)

VINOGRAD: nalazi se na Komarni, najmlađem vinogorju u Hrvatskoj, nadmorske visine 72-132m. Sastav tla je 50 % vapnenac koji doprinosi bogatoj mineralnosti i hranjivim tvarima. Dijelovi vinograda imaju i do 40% nagiba, a vinograd se nalazi u neposrednoj blizini mora. Ovo idelano mjesto omogućava vinovoj lozi da prima optimalnu sunčevu svijetlost i toplinu zbog nagiba i kamenitog tla koje sadržava toplinu, a zbog blizine mora i vjetra izbjegnute su posljedice smrzavanja. Zbog svih ovih parametara grožđe lako nakuplja šećer i antocijane. Međutim hladne noćne temperature tokom cijele godine omogućavaju grožđu da zadrži veću količinu kiseline. Nemogućnost razvoja bolesti i štetnika omogućena je organska proizvodnja grožđa te se za zaštitu koriste minimalne količine bakra i sumpora te za prehranu samo organsko certificirano gnojivo. Većina vinogradarskih poslova obavlja se ručno.
TEHNOLOGIJA: grožđe se bere ručno tijekom noći radi očuvanja svježine i sortne arome nakon čega ide na sortiranje na selekcijske trake. Nakon muljanja se macerira 15-50 dana, ovisno o godini i stupnju ekstrakcije. Vino zatim dozrijeva u novim i više puta korištenim Hrvatskim, Francuskim i Američkim bačvama. Vino dozrijeva 18-24 mjeseca u bačvama. Nakon dozrijevanja vino se prebaciva na stabilizaciju u inox tankove te nakon punjenja vino odležava u bocama minimalno godinu prije puštanja u promet.
OPIS VINA: vino je sjajne crvene rubin boje sa svježim notama trešnje, višnje,bobičastog voća te aromama drva poput vanilije i duhana. U ustim ćete primjetiti snažne tanine i nježnu kiselinu s vrlo elegantnim tijelom.


TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorija


Share
Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Plavac mali Volarević”

Privacy Preference Center