Sold out!

Plavac Mali Rosé La Chic

72,00kn (9,56 €)

VINOGRAD: nalazi se na Komarni, najmlađem vinogorju u Hrvatskoj, nadmorske visine 72-132m. Sastav tla je 50 % vapnenac koji doprinosi bogatoj mineralnosti i hranjivim tvarima. Dijelovi vinograda imaju i do 40% nagiba, a vinograd se nalazi u neposrednoj blizini mora. Ovo idelano mjesto omogućava vinovoj lozi da prima optimalnu sunčevu svijetlost i toplinu zbog nagiba i kamenitog tla koje sadržava toplinu, a zbog blizine mora i vjetra izbjegnute su posljedice smrzavanja. Zbog svih ovih parametara grožđe lako nakuplja šećer i antocijane. Međutim hladne noćne temperature tokom cijele godine omogućavaju grožđu da zadrži veću količinu kiseline. Nemogućnost razvoja bolesti i štetnika omogućena je organska proizvodnja grožđa te se za zaštitu koriste minimalne količine bakra i sumpora te za prehranu samo organsko certificirano gnojivo. Većina vinogradarskih poslova obavlja se ručno.
TEHNOLOGIJA: grožđe se bere ručno tijekom noći kako bi se očuvale kiseline i sortne arome. Plavac mali ima visoku koncentraciju boje u kožici te zbog toga imamo izazov napraviti što svjetliju boju rosea. Grožđe se najprije spušta temperatura na 4°C zatim ide na nježno presanje da ne bih došlo do veće ekstrakcije boje,  bog čega imamo vrlo niske radmane ali visoku kvalitetu soka od Plavca malog. Fermentacija se odvija na niskim temperaturama radi očuvanja svježine i voćnih mirisa.
OPIS VINA: nježna strana robusnog Plavca, vrlo nježne rose boje s izraženim voćnim aromama. Na ustima dosta svježe sa izrazitom aromom jagode.

Sold out!


TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU 036895 Kategorija


Share
Dodatne informacije
Težina 1 kg
Dimenzije 20 × 30 × 40 cm
Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Plavac Mali Rosé La Chic”

Privacy Preference Center