O NAMA

Obitelj Volarević

Da je obiteljsko poduzetništvo u Hrvatskoj postavljeno na zdravim i čvrstim temeljima dokazuje obitelj Volarević iz Pruda pokraj Metkovića. Otac i četiri sina uspješni su u poljoprivrednoj djelatnosti cijeli život. Ponosni su vlasnici jednog od vodećih rasadnika u Republici Hrvatskoj, Rasadnika Prud koji je u svojoj poznatoj, raznolikoj i bogatoj ponudi sadnica i vrtnoga bilja prepoznat u okolnim krajevima.

Novi izazovi

Obitelj je 2005. godine odlučila proširiti djelatnost kojom se bavi. Odluka je, unatoč prvotnoj ideji sadnje maslinika, pala na izgradnju vinograda na području koje do tada nikada nije bilo zasađeno vinovom lozom. Novi je projekt ujedno bio i velik izazov, ali pod sloganom Mi stvaramo tradiciju želja za dokazivanjem dalekosežnoga uspjeha te pozicioniranja sorte plavac mali kao značajnoga nasljeđa budućim generacijama, poticaj je učinila još i većim.

Naša su djeca naša budućnost

Brand Syrtis

Vina proizvedena u vinogradima Volarević nose ime Syrtis, što u prijevodu znači Prud, ime sela odakle potječe i gdje živi obitelj Volarević.

Tijekom dugogodišnjeg poslovanja uspostavljena je suradnja s najvažnijim distributerima vina u regiji te mnogim vrhunskim vinotekama i restoranima.

Cilj obitelji je implementacijom tradicije, znanja, novih tehnologija, truda i rada postati jedan od najboljih vinara u Hrvatskoj.

Prud

Prud

Prud se nalazi nedaleko od Metkovića, na samoj granici s Bosnom i Hercegovinom.

Iako malo (prema podacima s posljednjeg popisa stanovništva s tek nešto više od 500 stanovnika), selo Prud veoma je živo i aktivno. Uz najvažnije gospodarske objekte Vodovoda i Rasadnika Prud, tu je i crkva svetog Ivana Krstitelja, osnovna škola, dječji vrtić, nekoliko trgovina i tradicionalna konoba.

Mjesto je to gdje se spaja plodna dolina Neretve i krš, ali i nalazi izvor rječice Norine.

Rijeka Norin

Rijeka Norin pitkom vodom opskrbljuje Neretvansku dolinu, Pelješac, Korčulu, Lastovo i Mljet.

Svojim sporim i vijugavim tokom ulijeva se u rijeku Neretvu, a posljednjih je godina postala zanimljiva turistička atrakcija. Močvarno područje Pruda poseban je i zaštićeni ornitološki rezervat gdje se nalaze sredozemna gnjezdilišta brojnih vrsta ptica.

Rijeka Norin

Upoznajte nas - to smo mi, obitelj Volarević

Vinogradi Volarević 2016

Obitelj Volarević

Upoznajte nas - to smo mi,

obitelj Volarević

Vinogradi Volarević