JOSIP VOLAREVIĆ

Odrastao sam u obitelji koja se cijeli život bavila poljoprivrednom proizvodnjom u vodećem hrvatskom rasadniku »Rasadnik Prud« . Životni san bio mi je postati enolog, te proizvoditi vina vrhunske kvalitete.  Kada čovjek nešto zaista želi onda se to i ostvari, pa sam tako postao enolog i svoje znanje želim iskoristiti radeći na našem brendu vina Syrtis s ciljem da naša vina postanu svjetski poznata i priznata. Želim nastaviti put koji je započela moja obitelj  te unaprijediti i usavršiti našu  djelatnost novim proizvodima vrhunske kvalitete te tako pridonijeti cijelom društvu i pokazatii da se radom i poštenjem mogu ostvariti svi ciljevi .

Školovanje

Završio sam srednju poljoprivrednu školu u Zagrebu, a potom Preddiplomski i Diplomski studij na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Put prema daljenjem obrazovanju nastavio sam na Poslijediplomskom doktorskom studiju vinarstva na istom fakultetu. Sudjelujem kao vanjski suradnik na Agronomskom i prehrambeno tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.  Želim istražiti mnoge činjenice novog vinogradarskog položaja Komarna, kao i djelovanje vina sa tih položaja na ljudsko zdravlje.

Istraživanja sorte Plavac mali

Moja istraživanja su usmjerena na određivanje roka berbe na sorti Plavac mali, te različite vrste maceracija, s ciljem utvrđivanja najbolje fenolne zrelosti glavne hrvatske crne autohtone sorte. Također sudjelujem u istraživačkom projektu u suradnji sa Medicinskim fakultetom u Splitu na temu: Biološki učinci vina - utjecaj vinifikacijske tehnologije, dealkoholizacije i starenja vina. Isti je financiran od strane Hrvatske zaklade za znanost.  Povezivanje znanosti i prakse je pravi put prema postizanju visoke kvalitete vina.

Josip Volarević
Josip Volarević

Ciljevi

Namjera mi je zajedno sa svojom obitelji stalnom modernizacijom procesa proizvodnje i podizanja kakvoće vina postanemo jedna od  najsnažnijih vinarija u Hrvatskoj, ali i da budemo prepoznatljivi u svijetu, Za to imamo sve preduvjete, od vrlo kvalitetnih do vrhunskih vina, pa sve do ugleda koji uživamo kod ljubitelja i poznavaoca vina.

Vinogradi Volarević 2016

Josip Volarević
Josip Volarević
Josip Volarević
Josip Volarević

Vinogradi Volarević